Terug

Waarom de ene kraan de andere niet is

Door De Kluscentrale


Gemaakt op: 03-05-2018


Informatie

waarom de ene kraan de andere niet is.

Vroeg of laat stel je vast dat de kraan in de keuken of in de badkamer begint te lekken. En dan stelt zich de vraag : herstellen of vervangen?

Als het een oude kraan betreft dan is vervangen de logische keuze. Maar ook recentere kranen kunnen soms niet meer hersteld worden. Tijd dus om een nieuwe kraan te kiezen. En dat kan soms verwarrend zijn omdat de ene kraan de andere niet is.

Wie vandaag naar de “doe het zelf handel” gaat zal daar nieuwe kranen vinden voor een prijs die een stuk lager ligt dan bij de gespecialiseerde handel. Bovendien dragen deze kranen de naam van bekende merken waardoor de modale klant terecht vertrouwen heeft in deze kranen. Alleen maken deze merken ook “low budget” kranen die er erg goed uitzien maar vaak met minder kwalitatieve materialen zijn gemaakt om de prijs te drukken. En dan loopt de klant de kans dat hij ook deze nieuwe kraan al binnen enkele jaren opnieuw zal moeten vervangen.

Wil u dus zeker zijn dat u een kraan koopt die vele jaren zal meegaan, dan dient u op een aantal dingen te letten.

1. het binnenwerk : Oudere en de kwalitatieve kranen van vandaag hebben een keramisch binnenwerk. In tegenstelling tot een binnenwerk uit kunststof ( plastiek ) is een keramisch binnenwerk een stuk steviger en wordt het minder snel aangetast door bijvoorbeeld hard water ( veel kalk ). Bovendien kan een keramisch binnenwerk steeds vervangen worden.

2. het chroomwerk : Een kwalitatieve kraan kan tot 15 lagen chroom hebben terwijl een goedkopere kraan het soms moet stellen met 3 of 4 laagjes chroom. Het ziet er hetzelfde uit maar dat is het natuurlijk niet. De chroom van de goedkopere kraan zal sneller de glans verliezen en dof worden.

3. Garantie : wie een kwalitatieve kraan koopt en daar ook de prijs voor betaald wil ook op een correcte garantie kunnen rekenen. Informeer altijd naar de duur van de garantie en ook of naast de kraan ook de kosten voor het plaatsen ervan inbegrepen zijn.


Onze tip voor een kwalitatieve kraan die aan al deze criteria voldoet is het Deense merk “DAMIXA”. Dit merk heeft er voor gekozen om rechtstreeks via de vakman te werken waardoor ze een beter en directe service kunnen bieden.

De belangrijkste troeven van de DAMIXA kranen zijn :


  • 5 jaar garantie op de kranen en het binnenwerk. Belangrijk is dat er steeds een professional aan huis komt voor de herstelling of vervanging. Dit alles is GRATIS.

  • Mooie designkranen. Stijlvol en uniek. gemaakt in Denemarken

  • Alle binnenwerk in kwaliteitsvolle keramiek

  • afgewerkt met maar liefst 13 lagen chroom!Alle kranen kan u bekijken op de website van DAMIXA (Nederland).
“De Kluscentrale” is verdeler van deze kranen in België.
Contacteer ons voor meer informatie.

Vond je het een nuttig artikel? Like en deel het op Facebook!