Terug

uw houten terras weer als nieuw

Door De Kluscentrale


Gemaakt op: 16-06-2018


Informatie Reinigen

Uw houten terras weer als nieuwWanneer de zon begint de schijnen, willen we er volop van genieten. En waar kunnen we dat beter dan op het terras in de tuin. Maar na de lange winter ligt het terras er doorgaans wat verwaarloosd bij, overgeleverd aan de elementen. Om te kunnen genieten , moet er dus eerste gepoetst worden.Als u gekozen hebt voor een terras in bijvoorbeeld bankirai of een andere soort tropisch hardhout, dan moet u toch enige voorzichtigheid aan de dag leggen wanneer u aan het reinigen gaat. Een houten terras veilig en snel schoon maken kan eenvoudig en snel met de volgende tips :  1. Vermijd het gebruik van de hoge drukreiniger! De eerste reflex is om het vervuilde hout met de hoge druk reiniger te lijf te gaan. Het vuil en mossen zullen inderdaad verdwenen zijn maar het is nefast voor de kwaliteit van het hout. Door de hoge druk en dus de “scherpte” van de straal, gaan de vezels van het hout open staan en mogelijk scheuren. Dat vertaalt zich hout dat ruw aanvoelt en mogelijk kan splinteren. Niet aangenaam als u met blote voeten op het terras wil lopen.


  2. Gebruik kwalitatieve producten om alle soorten vuil eraf te krijgen. Het vuil dat zich opstapelt gedurende de wintermaanden is nogal verscheiden van aard. Omgevingsvuil, mossen, gevallen bladeren, zand, enz...... Het opliggend vuil kan met een eenvoudige borstel verwijderd worden. De mossen en andere aanslag kan u perfect verwijderen met de juiste producten. Deze producten lossen het vuil op waarna u het met een zachte straal water kan verwijderen. Op deze manier blijft het hout zijn sterkte bewaren en wordt het nieuw ruw.


  3. Het hout opnieuw beschermen. Na het reinigen willen we liefst zo lang mogelijk genieten van het schone terras. Maar ook reinigen vraagt de nodige veerkracht van het hout. U doet er dan ook goed aan om het terras opnieuw te behandelen met een product dat het hout weer zijn originele kleur brengt en het tevens beschermt tegen nieuwe aanslag en vlekken.Voor het bekomen van het perfecte resultaat gebruiken wij volgende producten:

Reinigen:  • Stap 1: PreClean AL 10 in een verhouding van 1/5 verwijderen van mossen en ander organische vervuiling. Aanbrengen met bv een rugsproeier en Inwrijven met een harde borstel zonder te schuren. 10 minuten laten inwerken. Daarna afspuiten met de waterslang ( krachtige brede straal ) in combinatie met harde borstel om alle vuil te verwijderen


  • Stap 2 : PreClean ZR 5 in een verhouding van 1/10 verwijderen van achter gebleven anorganisch vuil. Aanbrengen met bv een rugsproeier en zacht inborstelen. 5 minuten laten inwerken. Daarna afspuiten met de waterslang ( krachtige, brede straal ) eventueel in combinatie met harde borstel om vuil te verwijderen


  • Stap 3 : Het terras overvloedig spoelen tot alle vuil en restanten van producten verwijderd zijn. Het terras helemaal laten uitdrogen.


  • Stap 4 : PreCare RenoCoat Wood Colour onverdund aanbrengen met een kwast, rol of spuiten met een bijv airless spuit apparaat.
Wij adviseren u graag over de perfecte manier om uw terras te reinigen.
Alle producten zijn verkrijgbaar bij Purosan bvba, gelieven ons een mailtje te sturen met de gewenste producten ( www.purosan.be )Purosan is ook uw partner voor al uw reinigingswerken en komen graag ter plaatsen voor een vrijblijvende offerte.

Vond je het een nuttig artikel? Like en deel het op Facebook!